top of page
Search

apariția și începuturile fabricării modelelor chitării electrice în România.

  • sabverott
  • Dec 27, 2022
  • 2 min read
-*Periplu în lumea chitarelor din Romania*

Cartea scoasă de Editura StudIs din Iași în 2022 atent editat, cu coperta frumos conceput care prezintă câteva modele de chitări electrice de top create în România deja dau garanția unei lecturi interesante și incită pe cunoscători și iubitorii acestui instrument magic pentru a descoperii istoricul, apariția și începuturile fabricării modelelor chitării electrice în România.

Cercetarea amănunțită și colectarea de date a început în 2021, care a inclus note, descrieri, recenzii și baze bine gândite de definiții și comparații, care ulterior sa rezumat într un puzzle relativ complet care poate servii ca un punct de reper în mâinile iubitorilor de chitare, constructorilor și colecționarilor autohtoni. Compilarea creată de autorul Talaba Nimrod este bine venită, deoarece în absența unor date și informații precise a fost destul de greu de definit proveniența anumitor modele, câteodată el sa bazat doar pe concluzii logice, asemănări și specificații.

Studiul de 250 de pagini, ilustrat cu imagini color, conturează începuturile confecționării instrumentelor autohtone din anii 1930 până în 2021, prezentând pe scurt fabricile de instrumente din Reghin și Doina din București focusând în principal la istoria, producția, dezvoltarea modelelelor de chitară electrică apărute atunci. Un capitol la fel de captivant prezintă și lista endorserior din țară, dar și lutieri de succes și mici manufacturi și ateliere cu diferite accesorii pentru instrumentiști (pedale, efecte, pene, case-uri). Persoanele interesate de acest subiect pot venii cu completări și pot intervenii cu sugestii,i nformații noi pentru a crea împreună o imgine completă privind acestă tematică. Până atunci sunt invitate să parcurgă articolele, listele, descrierile adunate și să se minuneze de modelele *(rare) prezentate și de conceptele îndrăznețe, care au supraviețuit timplului și azi unele pot fi văzute, găsite doar în colecții private. Autorul propune o călătorie interesantă în timp din anii 1930 până aproape în zilele noastre, prezentând pe scurt dezvoltarea chitarelor electrice, amplificatoarelor, mixerelor, difuzoarelor, corzilor, pickup-urilor, pedalelor și seturilor de tobe din acea vreme.

Titlul cărții: Periplu în lumea chitarelor electrice din România

An apariție: 2021


Limba: Română
Editura: StudIs – Iași
Tip: Carte de buzunar, format A5, 230 pagini, color
Preț: 50 ron + taxa poștală
Contact: sabverott @ gmail.com

TN

 
 
 

Comentarios


© 2020 by Sabverott Team Corner. Proudly created with Wix.com

bottom of page